Viikonloppu oli mahtava. En ole uskaltautunut vaakaan vielä, teen sen vasta huomenna, kun tilapäinen turvotus on häipynyt. Nautin kuitenkin tapahtumista ja tarjoiluista. Perjantaina pörräsimme rakkaani kanssa kaupunkilomalla. Meillä oli vauhti päällä ja nauratti. Justiinsa sellaista ilomielistä menoa, jossa sitten tällaiset terveyteen liittyvät asiat eivät paljoa paina mielessä. Mutta kerrataan asioita kauhulla.

Annosmäärät olivat nimittäin aika pahoja, käsittäen shampanja-lasillisen, punaviiniä ainakin 24+16+24+ 24 cl, pari isoa olut-tuoppia. Ja reilun illallisen jälkeen maistui vielä sormisyötävät mozzarellatikut, jalapeno-poppersit ja sipulirenkaat... huh. taisin kuitenkin täyttää liikuntatavoitteen kapakkakierroksella. Saako sellaisella lohduttaa itseään?

Lauantaina kävelin messuilla, kaupungilla ja lopuksi hyppeli tansseissa aikalailla 20000 askeleen verran, joten ehkä kulutin sen päivän aikana juomani valkoviinin 24 cl, shampanjan, siiderin, lonkeron ja 24 cl punaviiniä. Hei, tuohan oli melkein jopa se 5 annosta, jonka saa juodakin, tai no ei sentään. Ja tähän annosmäärään tuli energiaa päälle aamupalabrunssista, risotosta, vohvelikahvilan vohvelista ja leirintäalueen hikoiluttavan tuhdista burgeriannoksesta. Päivä oli kuitenkin mukava ja tansseissa minusta tuntui, että mieheni on niin suuri kavaljeeri, että olen onnentyttö. Tanssimme niin kauan kuin jalka nousi. Mökissä peseydyin pelkillä meikinpoistopyhkeillä. Ei sinne tullut vettä enkä jaksanut liikkua enää suihkuun 300 metrin päähän ja takaisin. Minusta tuntui, että päivän hikoilu ja turpoaminen vahvistivat päätöstäni laihtua. Rintaliivini olivat pureutuneet syvälle hikisten jenkkakahvojen sisälle ja irroittelin niitä varovasti. Jalat huusivat käsimyksestä. Olisiko tilanne ollut yhtä paha, jos painaisin 10 kg vähemmän? Nukuin hikisenä ( ja seuraavan päivän aikaisen nousun tietäen) yöni erittäin huonosti ja siksi jouduin ramppaamaan leirintäalueen hämähäkinverkkoisessa puuceessä ainakin kolme kertaa. Sitä saa mitä tilaa.

Sunnuntaina sitten rippikirkko ja ainoa alkoholiannos oli ehtoollisen 1 cl. Skippasin myös kakut, mutta en tarjolla ollutta grillattua raakamakkaraa, suosikkiani. Ja kotimatkalla pysähdyimme Juustoporttiin, jossa nautin antaumuksella juustoisen salaattibuffetpöydän. Ja päätin, että se laihis alkaa huomenna eli tänään. Tai siis jos se alkaa aamupunnituksella niin huomenaamusta. Mutta pitäisinkö hetken myös tipatonta, sitä en jotenkin osannut vielä päättää, kun tässä on yhä jäljellä erilaisia happeningejä. Ainahan niitä tosin on. Jos pysyisi siinä viidessä, edes joskus.