Palasin töihin ja kas, sairastuin heti flussaan. Jopa pahempaan flunssaan kuin mitä sairastin talvikaudella. Käytännössä nukuin koko eilisen päivän. Ulkona paistaa kaunis aurinko ja minä makaan peiton alla.

Peiton alla maatessa olen ohimennen pohtinut asiaa, jota voisi nimittää "Viina auttaa joka vaivaan"-kokemukseksi. Aika usein työviikoilla olen kärsinyt kaikenlaisia kolotuksia ja särkyjä, jotka katoavat sen siliän tien, kun perjantaina saa nautiskeltua muutaman punaviinilasillisen. Kayn viikolla lenkillä ja joskus salilla. Jumit ja jäykkydet tulevat varmasti sieltä vaikka yritän venytellä. Mutta miksi tuo tunne, että punaviini auttaa? Johtuuko se siitä, että silloin rentoutuu vaiko siitä että puutuu?

Katsoin TV:stä ohjelman Tshernobylin babuskat, siinä säteilyn keskellä elävät teräsmuorit nmiinikään lääkitsivät itseään viinalla. Sanoivat sitä lääkkeeksi, mutta myönsivät siinä pullon ympärillä, että taitaa mennä aamuun saakka.

No, tähän flunssaan viina tuskin auttaisi. Olen joskus osallistunut pikkujouluihin flunssaisena ja kärsinyt flunssasta illan jälkeen kahta kauheammin. Mutta kaikenlaiset kolotukset, joita itseltäni yhä enemmän löytyy, niihin se viini auttaa.