Perjantaina oli tiivis asiakaspäivä pääkaupunkiseudulla. Paluumatkalla, junassa istuissani, mietin syntyjä syviä aika väsyneenä. Kyllä, kaipasin rentouttavaa punaviinilasillista. Pohdin jopa sitä, voisinko keksiä jonkin tekosyyn, jolla veisin mieheni ulos syömään. Sehän ei ollut kiellettyä siellä ravintolassa ottaa ruokajuomaksi viiniä, eihän. Mutta kuin ehkäistäksemme tätä polkua, olimme ostaneet jääkaappiin jo torstaina koko viikonlopun ruuat. Minulla ei siis ollut yhtään hyvää syytä mennä ulos syömään tai edes poiketa kaupassa.

Illallisen aikana ja jälkeen pohdimme innoissamme erilaisia vaihtoehtoja viettää iltaa.  Tansseja, stand-upia ja konsertteja oli tarjolla kaikkia. Liekö asian pohtiminen liian voimia vievää, liekö ruoka liian hiilihydraattipitoista vai mitä, mutta tunsimme lopulta olomme hirveän uupuneiksi. Niinpä päätimme viettää illan kahdestaan ja katsoa TV:stä Netflixistä jonkun elokuvan. Elokuvan aikana unimatti jo heitteli unihiekkaa ja kolkutteli ovia. Päättelin, että viinistä saan myös virtaa jaksaa raskaan työviikon jälkeen. 

Lauantaina aamuna heräsimme todella hyvin levänneinä ja päivästä tuli mukavan energinen ja kiva. Ehdimme vaikka mitä. Lenkille, siivoukseen ja jopa konserttiin löytyi energiaa. Väliaikabuffetin herkut mm. juustokakku maistui myös minulle viimeiseen muruseen saakka. Hetkinen, tässä yhteydessä pohdin, voisiko minua uhata lihominen, jos minäkin alan pitää makeasta. Toisaalta, ehkä kaipasin makeaa, koska en ollut saanut taaskaan viikottaisia alkoholiannoksianii?

Sunnuntaina heräsimme puolestaan väsyneinä. Mitä ihmettä. Jos emme olisi kokeneet niin samankaltaisina päiviä ja niiden energiatasoja, niin olisin jopa huolissani itsestäni. Nyt joku yhteinen tekeminen vaikutti. Lauantain energialataus ja sen energian purkaminen vaikutti siis tyhjentävästi. Lepo, rasitus, lepo. Eilen liikuin sopivasti ja nautin ihmisistä. Lapsenlapseni kanssa leikikiminen oli ihanaa. 

Loppuyhteenvetona, se pahin hetki oli perjantaina työnpäivän vaihtumisen aikaan. Lauantaina koko ajatus oli jo helpompi ohittaa. No, tämä oli tällainen väliviikonloppu. Ensi lauantaina on muutenkin säpinää. Sitä odotellessa on myös työpaikan tilaisuus, jossa toden totta on juotavakin jotain. Katsotaan miten selviän niistä.