Hyvä, että sain ajatukseni kasaan ennen joulua ja pystyin "ryhdistäytymään"tuskallisen pikkujoulukauden jälkeen. Sain viettää varsin hauskan joulunajan laivaristeilyn. Join kuohuviiniä, söin kohtuullisesti ja etenkin nautin tanssimisesta. Join vettä tarpeeksi ja pääsin etenemään kolme päivää alkoholin kanssa ilman pienintäkään mokaa tai krapulaa. Kuohuviinilasillisia tai muitakaan annoksia en kyllä laskenut. Kanssamatkustajista 30% näytti olevan humalassa, joten siitä voi päätellä, että 70% oli sitten selvempiä kuin minä. Parasta oli, että Tapaninpäivän aamuna tiesin, että tänään en jaksa. Maksani pääsi viimein kömpimään sänkyyn ja ottamaan nokkaunet. 
Leppoisat välipäivät. Tieten tahtoen en ostanut laivalta yhtään mitään alkoholia. Teen nämä päivät liukumalla höystettyä etätyötä, sen mukaan mitä ilmenee. Ja lähes kaikkihan ovat lomalla. Kävin viimeinkin kampaajalla ja sain hiukseni kuosiin. Vuoden vaihdekin lähestyy. Sen tietää siitä, että hirveä määrä hyvä päätöksiä pulppuilee mieleen ja tekee mieli aloittaa joku uusi harrastus, vaikka italian kielen opiskelu. Eilen aloin myös selata kalenteria uuden vuoden vastaanottoa varten. Ilmeisesti maksani heräsi ja kertoi, että elossa ollaan yhä. Mieheni vastasi pohdintoihini, että jos mentaisiin jonnekin, missä ainoat juomat ovat terveysmehuja. Ehkä meille tekisi hyvää joku Retriitti. Hiljaisuus ja omaan mieleen tutustuminen. Saisiko nämä levottomat ajatukset hiljaisiksi. Voisihan sitä lopulta, mielenrauhan kunniaksi, tyhjentää ehtoollisviinipullot. Tai no sillä edellytyksellä, ettei se olisi sitä makeaa kirsikkaviiniä, josta en pidä.
Tärkeintä on nyt kuitenkin tämä itseluottamuksen palautuminen. Joku voisi naureskella alkoholi-ongelmaisen itseluottamuksen valheellisuutta, mutta en minä. Minä tiedän miten tärkeää on saattaa juhlia kunnialla loppuun.Edes nyt. Tästä lähtien.Tuntea olevansa just nyt niinkuin muutkin, ne joilla ei ole alkoholi-ongelmaa. Herätä aamulla ja muistaa, että eilen oli kivaa. Mitään ei painu sumuun ja humuun. Ajatella, että näin minä teen seuraavallakin kerralla. Syön niin, että maha on aivan täysi ja juon kuohareiden välissä vettä, kun janottaa. Mikä siinä voiskaan olla niin vaikeata hallita.