Sain lahjaksi naisen elämänkaari kirjan, jossa on tehtäviä. Tytär ajatteli, että siinähän sohvalla toipuessa olisi aikaa myös analysoidan nykyoloa ja  tehdä uusia suunnitelmia. Kirjaa olen vasta aloitellut. Suurin osa toipumisajasta on mennyt kaikenlaiseen muuhun. Mutta kirjan anti on silti ollut hyvä. Asioita pohtiessani olen hyvin tajunnut, että minulla on kaikki tosi hyvin, kunhan pääsen taas liikkumaan kunnolla. 

Yksi kolmen viikonaikana todella hyvin käsitellyistä haaveista on mökkihaave. Olen katsonut tusinan verran remppaa vai muuttoa+ muita kesämökkiä ja sen laittamista koskevia ohjelmia.Ihmetellyt ja pohtinut omia toiveitani. Seikkaillut tämänhetkisillä mökkimarkkinoilla ja käynyt jopa tarkistamassa, miten paljon saisin lainaa. Istunut nykyisen kotini terassilla ja kuunnellut linnunlaulua auringon paisteessa, haistellut kevään tuloa. Ja alkanut viihtyä tässä meillä oikein hyvin. Mitä paremmin kysenen taas liikkumaan, sitä enemmän. 

Työpaikkani on myös ollut yksi vuosikausia mietityttäneistä asioista. 15 vuotta samassa paikassa ja paljon ikää. Minua on kypsyttänyt se, että en ole enää työmarkkinoille jotenkin kurantti. Mutta nyt, kun nykyinen työni jo toisella viikolla antoi kivasti mahdollisuuden tehdä sen verran etätöitä, kun jaksan ja ennenkaikkea minua huvitti palata tekemään toipumisaikanakin töitä, niin aloin miettiä, että aika hyvähän tämä on. 

Yksi kirjan tehtävistä oli miettiä miten haluaisin muuttaa muistojansa viimeiseltä 10 vuodelta. Mietin asiaa kovasti. Lopulta tulin siihen tulokseen, että haluaisin muistaa tulleeni aina vävyjeni kanssa oikein hyvin toimeen. Kaukana totuudesta, mutta ihana muutos. Nyt jänskää saanko muiston pysymään ja vaikuttaako se nykyisyyteen.

Parasta sairaslomalla on valinnanvapaus. Lepäänkö, yritänkö vai mitä. Jokainen taito, jonka saan palaamaan antaa ylpeyden tunteen ja laitan rastin seinään. Tavaroiden saaminen paikasta A paikkaan B. Astianpesukoneen tyhjennys, Keittön pintojen pyyhkiminen rätillä. Käynti kaupassa mukana. Käynti Keskustorin terassilla tuntui käynniltä paratiisissa, aurinko paistoi, ihmisiä pörräsi ympärillä, löysin sohvan, jolle sain aseteltua jalan ja kaverikin pääsi paikalle. Kiitos mieheni, sitkeä omaishoitaja vasten tahtoaan.